Friday, August 27, 2010

I'm a Wondergirl

As for now
Enjoying the upcoming weekend
hu~
This past few weeks is the hardest week ever
with all this final year project things, proposal and heart killing tests...
The most challenging week ever
Luckily, my head didn't explode
well
everything is going to be okay for sure
but for now
it's killing me inside and out
sounds like chronic gle
haila~

I'm a wondergirl
I'll stay here
Standing so strong
Come hurricane or whatever
I'll make sure
I'll graduate on time
InsyaAllah

x larat da nk study lme2 but yet still x ready nk kerja(T_T)




Wednesday, August 25, 2010

Lelaki Pada Kaca Mata Saya

(1) Sukar difahami

Tak perlu dihuraikan. Serba-serbi tentang lelaki sukar difahami. Cara berfikir, cara bercakap, cara bertindak....semuanya sukar difahami..


(2) Sensitif

Sangat sensitif dalam banyak hal. Tak faham kenapa lelaki selalu ambil hati dengan perkara-perkara kecil. Contohnya, orang cakap dia kerja sapu sampah, dia kecik hati sebab dia rasa orang tu sepatutnya cakap dia kerja cleaner. (adakah sapu sampah tak termasuk dalam diari kerja seorang cleaner??)


(3) Tak suka berterus-terang

Walaupun mereka kecik hati ati ataupun rasa sedih, mereka tetap berpura-pura 'cool'. Salah ke kalau mereka tunjukkan rasa sedih? Tak faham kenapa nak berpura-pura dan sembunyikan apa yang ada dalam hati. Tak faham jugak kenapa susah nak tunjuk rasa sayang.


(4) Pemuja Cinta

Lelaki sangat hebat bila bercinta. Mereka sanggup abadikan nama kekasih dimana-mana. Buktinya, nama puting beliung pun letak nama perempuan. Nama kapal pun sama. Nama lagu pun sama. Jarang nak dengar perempuan nyanyi lagu sebut nama pakwe dia. Tapi lelaki tak kisah mengabadikan nama kekasih dalam lagu malah sanggup buat konsert nyanyi lagu tu.


(5) Menangis

Kenapa lelaki takut menangis? Bukan ke bila menangis boleh release tension??


(6) Kawan

Lelaki adalah seorang kawan yang hebat. Kenapa ye? Diorang sanggup bangun pukul 4 pagi semata-mata nak tolong kawan tukar tayar kereta. Walaupun kawan tu tak berapa nak kenang jasa, diorang sanggup tak tidur semata-mata nak jemput kawan tu kat stesen bas.


(7) Menakutkan

Sesungguhnya lelaki sentiasa ada aura yang menakutkan. Pernah korang tengok perempuan bila lalu sebelah lelaki buat muka risau sambil pegang beg kuat-kuat??huhu. Lagi satu, selalunya bila nampak 1 group lelaki tengah berkumpul kat tengah jalan, orang sanggup lalu jalan jauh daripada membelah group tu..


(8) Automotif obsesi

Apa yang aku cuba sampaikan disini adalah lelaki sangat obses dgn kereta dan motor kesayangan.


(9) Protective, Posessive & Penyayang

Ini no comment. Mungkin sebab lelaki memang diciptakan untuk melindungi maka mereka begitu protective. Yeke? Takut bila tengok abang marah adik. Tapi kenapa abang selalu macam tu ye? Semua adik nak buat tak boleh..isk3


Adakah lelaki memang dilahirkan puitis??Kebanyakan penulis buku sastera adalah lelaki.


Saya takut dengan lelaki. Sebab mereka boleh mendominasi persekitaran. Menakluki pemikiran orang-orang di sekeliling saya. Mereka mampu buat banyak perkara. Sebab mereka kan lelaki.


Kenapa perempuan lebih percayakan lelaki berbanding perempuan???


Notakaki: Ini adalah pendapat persendirian. Tiada sebarang perbincangan atau mesyuarat
diadakan semasa pembikinan dan penerbitan 'post' ini. Harap maklum.

Sunday, August 22, 2010

Crying Shoulder

Aku jarang bagitau orang lain ape yg aku rasa
kalau aku bagitau pon
aku merapu-rapu je
tanpa btol2 bgtau ape yg aku rasa

sebab

aku tak tau sape yg akan paham
dan aku rasa xde org yg amek kesah

yeke??

entah la..aku xtw
aku slalu ade org yg nk pinjamkan bahu
tapi
aku senang nangis sorang2
sebab
aku takot nak bergantung kt org laen
takut 1 ari klo aku xde sape2
aku xleh jadi independent

dan sebenarnya

aku takut
orang lain sakitkan aku
dan buat aku kecewa
maka
aku senang berkawan dengan diri sendiri
walau adakalanya
aku admit
aku rasa keseorangan

dan

rasa sangat sedih

Thursday, August 12, 2010

Smile(^_^)

This is a smile
This is ice cream
This is sugar
This is chocolate
This is rainbow
and it's sweet

He is a heart
He is a love
He is a best friend
and
He is me
Another part of me



Nota kaki: someone who loves you will be there along the way. He will help you to reach your dreams and protect you from your fear. He who loves every single part of you. He who holds your hand tight and lead you to Jannah. InsyaAllah(^_^)



Tuesday, August 10, 2010

Kaki Pancing Vs Ulat Buku

Batang pancing vs penanda buku
Ikan vs Buku
Mata kail vs Fantasi
Bot vs MPH
Laut vs Darat
Panas vs Sejuk
Suka vs Suka

Who says differences is an obstacle?
It toned the colors
Complete a human being
It makes life fun
and
Bring a smile(^_^)




Sunday, August 1, 2010

It's My Father's Birthday!!!

My beloved Daddy!!!






Who cares what do you really feel inside?
No one but your father

He brings me up
He tells stories
He tells jokes to make me laugh
He smiles on the hardest day
He cares when no one cares
He loves like no others will

DAD
Happy Birthday
May ALLAH bless

You shows me the way
You brighten up my day

I love you, Ayah(^_^)

p/s: sori lbt wish(T_T)isk3....