Monday, July 26, 2010

Manusia yang Macam Mane Agaknya Saya Ni??

Saya manusia biasa
Melalui hidup yng biasa
Belajar perkara biasa
dan Berkawan dengan orang biasa

Ramai orang cuba jadi baik
ramai yang berpura-pura baik
dan ramai yang nampak baik

saya budak baik (rasanya lah)
tapi
saya ada sisi buruk
salahkah?
adakah setiap orang baik tak punya sisi buruk
saya tidak tahu

kata orang
tepuk dada tanya hati
kata orang
kata hati itu selalunya betul
pepatah Melayu kata
ikut hati mati, ikut rasa binasa
maka
apakah yang dibisikkan oleh hati itu salah
atau
entah lah

adakala
hati tak dengar kata
aku kata aku suka
hati kata benci
aku kata percaya
dia kata tidak
apa yang harus aku lakukan
hati ku yang satu ini degil sungguh
salah aku kah??

notakaki: aku tertanya-tanya, kenapa kita selalu tidak suka pada orang yang hipokrit? bukankah kita semua hipokrit?hipokrit dengan diri sendiri..hipokrit di hadapan Tuhan. kata orang 'fake it until you make it', maka salahkah?



Monday, July 19, 2010

PINK

I always fail
telling people what do I really feel inside
I don't know the appropriate expression
Don't know what to say
Don't know what to do
How to react

You're precious and special
In my heart
You're beautiful
gentle and perfect
and
I'm so sorry for acting weird
I do appreciate everything
and I thank you from the bottom of my heart
I just don't know
the best expression to give
Don't know how to say thank you
I'm sorry

p/s: awk..you're the best.so sweet.smile(^_^)


Saturday, July 17, 2010

Utk Ameerah Diana Jasni

Saya mahu jadi sebahagian dari kamu
tapi kamu dah ade dia
sy pernah jdi sebahagian dri kamu
tp skarang x lg
yeke??
sy xtau
kita makin jauh
sy rindu kamu
kamu rindu sy x??
walaupon kite jaoh
tapi kite kwn kn???
walaupon sy dah ade 'dia' yang sy syg
dan awk ade 'dia' yg awk cinta
awk xkn lupe sy kn??
sy pon xkn lupe awk

sy nk pgl awk meedi(^_^) boleh kn??

notakaki: haha..D..tibe2 terigt kt ko..rindu plak..ko sehat x??




Friday, July 16, 2010

Mekanik@pomen@???

Saya mahu jd seorang perempuan
yang x bercita- cita nk pkai bju mekanik
sy mhu jdi perempuan
yg berangan-angan nk pkai gaun
cntik mcm cinderella

owh..sy still gk lg bercita-cita nk pkai bju mekanik tuh
rse mcm co0l
ape nk jdi dgn sy??
sy still rse keje2 pgg spana n wutsoeva tu nmpk coolio
wah!!!
okeyh
mungkin ptot jmpe mekanik utk tlg repair kpale sy
(^_^)

mood swing
haha
sy x ok
yeke??
rse nye la...



I just want To Write....

I want to run away
but have no place to go
I want to stop
but I keep on running
I want to keep everything so close
But I have to let go
I want to hug someone tight
but I don't know who
I want to spill out everything
but I'm afraid it isn't enough
I want to stay
but it's not okay

It is life after all
People die once but live forever
to ALLAH I pray
for the strength and serenity

May Allah bless



Friday, July 2, 2010

Memories(^_^)

Bile bce post shasha..tibe rse nk post bende ni..haha

I miss school where we grew up together(^_^)

I miss................

Dewan makan yg kene beratur pjg2 tp ble smpai turn kite food da abes(T_T)
Ari Rabu dkat DM dpt ais krim free mse mkn ptg
Ari Jumaat mkn tengah ari nasi ayam
Ari Sabtu yg dpt mkn nasi goreng DM yg sedap walaupon makcik2 kt DM tu goreng gne kicap je
Ari Ahad yg most of the time aku xturun breakfast sbb x suke nsi lemak DM (xphm npe rmai org ske nsi lemak tuh)
Pegi Karate every Thursday (haha..salu cri xcuse mls nk peg)
Lewat gate tiap2 pg(^_^)
Gadoh gn KP form 6 sbb xpuas ati
Smayang jemaah dan pengisian maghrib-isyak yg aku slalu skip sbb mls
Sensei yg sgt garang tp baek hati (sbb ble aku dmam de soh peg klinik)
Pn Ayu yg salu mrh aku (huhu..ponteng kls pon kntoi gn Pn Ayu gk)


Rindu gk kt membe2.........................

Fareed yg ske diam dan ske menulis dan ske david beckham sbb de hensem
Shasha yg suke perfume sunflower
Ziera yg ckp sume bnd yg ak xphm (sbb ak xknal slebriti korea)
Bdk2 4 gn 5 Razi yg sgt2 la happening mcm wrne tema kelas (wrne oren)
Napee yg aku pgl kakak
Meedi yg salu dtg tido katil aku sambil bwk bntal busuk de (ko pkai lg x bntal bsuk tu??)
Mira raman yg lyn aku merepek ari2
KP2 batch yg trpkse jge aku mcm jge bdk kecik (mesti dorg pening kpale & bosan gle)
Shashi yg teman aku mkn dlm kls mse bln pose (sbb mse tu ktorg xpose..haha)
Akmal yg kejut aku tiap2 pg (mse aku form 1)
Pekot yg lyn kpale gle aku (haha..)
Nabek yg ske dkt ad sorg ahli kmpulan F4 Taiwan yg ak xigt nme
die gak yg ckp mke farid cm shah rukh khan
Aufa yg ske bebel2 n happening
Ain Ros yg ske BI
Nawar yg aku panggil Nona
Fatin yg hadiah hari jadi de aku bg something yg aku xpnah bg kt org laen(^_^)
Kwn2 aku yg still kwn gn aku even aku sengal

Abdullah Khairi yg terer maen catur (dan aku dgn bangge ny ajak de lwn catur gn aku)
Farid yg sensei syg sgt dan terer men boling dan nme die aku abadikan kt katil bilik khuzaimah
Ammar yg co0l
Boys yg mostly xske kt aku

I do remember...................
aku yg childish dan xdgr kte
aku yg kuat merepek dan merapu
aku yg suke ikot kpale aku dan xpikir org laen
aku yg menangis xtentu pasal
aku yg xmo dgr ckp kwn2 aku
aku yg memang sgt la trok tp korang sume still nk kwn gn aku (sob3..tbe2 aku sentimental)


(^_^)tanx la awk2 sume. You're the best!!!

p/s: sumber inspirasi-blog shasha