Friday, January 29, 2010

BELAJAR...............

Belajar bangun dari jatuh
belajar bangkit dari kegagalan
belajar dari kesilapan
belajar menerima seadanya
belajar tentang kenyataan
belajar menerima hakikat
belajar menjadi lebih baik
belajar mengerti yang tiada seorang manusia pun yang dilahirkan sempurna
belajar meneliti setiap hikmah di sebalik kejadian
belajar memberi
belajar membuang dendam dan kekecewaan
belajar erti kemaafan
belajar memaafkan
belajar menjadi dewasa
Belajar mengenal yang Maha Esa



Wednesday, January 13, 2010

Dedicated To....

Miss Irah(^_^)


Irah : aku rse aku da sme taraf gn siput babi
Aku : Kenape???(muke blank gle..xphm kaitan siput babi gn irah)

tibe-tibe..........

Irah : Korang penah dgr 1 joke ni x??sl siput babi...(korang tu merujuk kpd aku, aina gn sarah)
Aku : tak...joke ape??(pandang irah gn muke blank)
Irah : Korang tw x knape siput babi jln lmbat????(gelak2)
Aku : tak. kenape???(pandang irah gn muke knak2 tgh tgk ultraman..hehe)
Irah : sebab die confuse xtw de tu siput ke babi..sebab tu de jln lbt..sbb de asyik confuse "aku ni siput ke babi..."

(hahaha..gelak2 gn gembire)

tapi...

knape Irah same kn taraf de gn siput babi.........

Irah : sbb aku p0n tgh konpius skg ni...pergerakan p0n jdi slow gle..korg perasan tak org yg tgh confuse slalunye pergerakan diorg p0n lbt??

haha....ntah..aku x sure sbb aku p0n slalu gk konfius

Irah : ???

hehe..sbenanye aku da lupe ape Irah ckp lps tu....