Wednesday, December 29, 2010

Bola Sepak

Just get back from watching football at kedai makan

It was my first time watching football with so many people around
and I was there until the game ends.

Instead of those guys smoking a ton of ciggarettes (which make me feel like killing myself as I have to fight for fresh air) the feeling of watching football with so many guys around was amazing.

They are shouting, boo-ing, honking and smoking...and weird...

After all, the game was amazing

credit to all Malaysian footballers and their coach..

Tahniah2!!!

Tuesday, December 21, 2010

Does truth hurt???

I don't know
but i guess so
that's why we bear a lie
doesn't it??

we afraid to tell others who we are
as we afraid they find out the ugly truth inside
we tell lies about love inside
as we afraid they found us weak
we pretend not to care
so they know that we are not easily affected
does it work??
Most of the time...yes, it does

Sometimes
we pretend that we were good enough
but behind the scene
we did what they do
does truth hurt that much??
does it killing us??

We tell lies everyday
even to ourselves
because the truth hurt
it killing us inside

Does it???

GIRLS!!!


I want a GIRLS DAY OUT...
haha
ape aku merepek ni??
Korang.......
aku boring....
lapar......

p/s: aku nk blik!!!!!!!!!!!!! =_=

Saturday, December 18, 2010

Kerana Kita Org Melayu

Kita lebih senang mengkritik dari memuji-kata lecturer english sy

Yeke??

Mungkin betul dan mungkin salah
Kita yang tentukan

sebab

Kerana nila setitik rosak susu sebelanga
Kerana kerbau seekor habis semua tercalit lumpur

Tapi

kalau tuang nila sebotol, confirm susu jadi biru
kalau semua kerbau masuk dalam lumpur, confirm la semua kne lumpur


Saturday, November 27, 2010

Bunga


En Bulat2Comel : awak..ni hadiah utk awak...
(sambil letak bunga depan cik Zetty)

Cik Zetty : owh...ape ni???
(Buat muka pelik)

En Bulat2Comel : Bunga pon xknal ke??
Cik Zetty : Owh...nak buat ape ni???
En Bulat2Comel : tak nak ke???tak nak bagi balik la...
(sambil buat muka bengang)

Cik Zetty : Eh??????


Kesian kat En Bulat2Comel...cik ZettyIllyani xtw nk bg respon ape....

Friday, November 12, 2010

Surat utk Kawan2 Perempuan SY..

Dear awak, awak dan juga awk

saya mungkin xphm ape yg awk2 semua nk...saya mungkin xphm ape yg awk semua ckp.sy mungkin xdpt buat ape2 pon utk awk2 semua...tp adakah sbb tu awk2 semua rse xbest kwn dgn sy???

sy tw, sedar dan perasan

bila awk ckp, sy diam
bila awk nangis, sy diam
bila awk kcewa, sy diam
bila awk marah, sy diam
bila awk skit, sy diam
bila awk wt lawak, sy xphm

sy bkn bosan tpi xtw nk ckp pe so sy diam la...awk2 tw x sy adelah pndgr yg baek...dan sy setia mndengar..huhu(ni x dikire puji diri kn???).bila awk nangis, sy xtw nk wtpe...sy cuak so sy diam je la..sy bg peluang awk nangis puas2.so, nanti awk x nangis lg...salah ke???klo awk nk sy peluk awk, kesat air mte awk, dan pegang tgn awk...tu susah sket..sbb sy rse mcm xcool je wt mcm tu..haha..walaupun sy mmg x cool tp sy xreti la nk pujuk org nangis....sori la klo sy xwt ape2 ble awk nangis dan rse tkot..tp kn sy ade kt cni utk awk...walaupon sy cume dduk dpn awk dan pandang awk tanpe brkte ape2, tp kn sy setia kt cni tman kn awk...awk xrse sy ni baek ke???(*wink2)

bila awk mrh, mmg la sy diam. bkn sbb sy xpduli tp sy tkot la...nti klo sy lwn awk ckp awk lg mrh kt sy..buatnye awk sbenanye kaki pukul or catwoman, xpsal2 je sy kne blsah...so sy diam je la...awk xkesah kn???

bila awk kecewa, sy xtw nk ckp pe utk tenangkan awk. kn sy da kte sy xpndai pujuk..huhu..tp still kn sy slalu ade utk awk...awk jgn la kcewa sgt..sy kn ade..awk nk coklat x??sy bli kn nk??org kte coklat leh wt org hepi..coklat pon sdp tw awk...

owh ye..sy trlupe...sy mtk maap klo sy skit kn ati awk..sy xniat pon nk skit kn ati awk..kdg2 sy nk gurau je...xtw pon awk skit ati..sy ni lurus sket..x..sy sbenanye mmg ignorant sket..jdi klo awk pnye hti luke, sila bgtw sy ye...sy mntk maap tw...

owh..lg 1, awk2 semua rse sy ni bosan ke???sorry tw..sy bkn ape..tp sy mmg xreti cite2 fesyen, artis, gosip hangat dan sebagainye...tp klo awk ckp sl moto ke, kete ke....sy tw la...tp slme ni klo awk cite ape pon sy dgr je kn...kn sy da kte, sy mmg kwn yg baek..huhu..sy mungkin xske pink, tp utk awk sy sggp ske kaler pink...sy mukin xske fesyen, tp utk awk sy sggp bce mjalah fesyen...sy mungkin xske tgk cite2 yg hopeless romantic tp utk awk sy buat semua nye...sbb sy syg awk sume...

tapi....

kenapa tgl kn sy bila awk da ade yg laen???sy da cbe jdi yg trbaek utk awk...sy xkesah klo awk xde mse utk sy...sy xambil hti klo awk trlupe hri jdi sy...sy xpduli klo awk xnk bercerite dgn sy...

tpi jgn buang sy dri hti...boleh x???

(^_^)

Thursday, November 4, 2010

Catch ME.....

Toni Gonzaga
Catch Me I'm Falling lyrics

I don’t know why
But when I look in your eyes
I felt something that seems so right
You’ve got yours I’ve got mine
I think I’m losing my mind
'Cause I shouldn’t feel this way

Catch me, I’m falling for you
And I don’t know what to do

How can something so wrong
Feel so right all along
Catch me, I’m falling for you
How can time be so wrong?
For love to come along
Catch me, I’m falling for you

How can love let it go
When it has no place to go
And I can't go along pretending
that love is in here to stay
catch me im falling for you

If I could just walk away
Without you from day to day
I would die just thinking of you
I think that we’ll never be
More than friends, you and me
But why do I feel this way

Catch me, I’m falling for you
And I don’t know what to do

How can something so wrong
Feel so right all along
Catch me, I’m falling for you
How can time be so wrong?
For love to come along
Catch me, I’m falling for you

Maybe someday I’ll see
Why love did this to me
'Cause I can’t go along,pretending
That love is in here to stay
Catch me, I’m falling for you
Catch me, I’m falling for you

And is it wrong for me to feel this way
'Cause I don’t know what to do without you
I’M FALLING FOR YOU
Catch me, I’m falling for you

How can something so wrong
Feel so right all along
Catch me, I'm falling for you

Monday, November 1, 2010

Aku Nak Dia..Boleh Amek Tak???

ok
aku tw xboleh
sbb de bkn teddy bear
yg aku boleh bli kt kedai


Sunday, October 24, 2010

To....


Ameerah Diana Jasni
Happy 21st!!!
May ALLAH bless...





Friday, October 22, 2010

Pesan Buat Hati

Bahagia
Cinta
Rindu
Kasih
Damai
Tenang
Indah
Aman

Duhai hati
kita hanya merancang
Tuhan menentukan
Usah dirisaukan hari mendatang
kerana
Janji Tuhan itu pasti......


Wednesday, October 20, 2010

I don't feel right...........

Semalam
Saya menangis
sebab
saya kecewa, sedih, putus asa. patah hati, dan sendiri

Hari ini
Saya menangis
Sebab
Semalam saya lupa
Allah sentiasa bersama saya


Tuesday, October 5, 2010

Just Another Post~

There is more than what meet the eyes
It is the soul inside which matter


Wednesday, September 29, 2010

Jiwa Kacau

Lu org tye ape yg gua nk dlm idop

Gua tak tau

So, jgn tanye

Sbb gua xde jawapannye

Lu org kte gua gila

Silakan

Gua x amek peduli

Gua x kacau lu org

lu org nk wt ape

lu org punye pasal

jgn kacau gua

gua mintak sori byk2

jiwa gua kacau

hati gua sakit

tapi tak tau kenape

gua rasa nak lari

tapi tak tau nak pegi mne


Wednesday, September 22, 2010

Awak, Saya & Dia

Saya suka dia
sebab
he cares when no one cares

Saya sayang dia
salahkah?
Saya sedih, marah dan kecewa
awak pedulikah?

Mungkin tak
tapi dia peduli

He stays when no one stays

Dia percayakan saya
bila
awak semua tak peduli apa saya nak cakap
Dia sentiasa ada
untuk saya
walaupun sekadar mendengar
sekurang-kurangnya
dia beri saya peluang berkata-kata

Semua orang boleh bercakap
tapi
cuma dia yang mahu mendengar
mahu memberi pandangan
mahu ambil kisah bila saya sedih

Saya sayang dia
Tolong jangan bawa pergi bahagia dari hati saya



Tuesday, September 7, 2010

Lucah

Lucah itu apa dan bagaimana?

"aku punya manja kau saja boleh rasa, rahsia kita berdua"
(aku petik dari lirik lagu 150 juta)

lucahkah lirik ini?
aku tak tahu
sebab aku tak rasa macam tu pun
tak pernah terfikir pun

aku orang timur
aku anak melayu
yang dibesarkan dengan budaya melayu
yang sensitif dgn isu seks dan seksual

tapi

aku xrasa lirik tu lucah pun
Menurut kamus dewan edisi ketiga
lucah merujuk kepada tidak senonoh dan tidak sopan
maka
bahagian manakah yang tidak sopan pada ayat itu?

kenapa aku timbulkan isu ini??
sebab tadi aku terbaca satu blog
blogger tu kata
ada orang cakap lirik tu lucah

dan

aku blurr
lucahkah?

pada aku
individu yang tak pernah terlibat dengan pornografi
tidak akan mudah melabel sesuatu sebagai bahan pornografi

sebab

dia ada banyak lagi benda lain nak fikir
yeke?

itu pendapat aku

kalau salah, maaf

tapi
kalau lirik kat atas tu mengandungi unsur lucah
aku fikir harus subjek biologi diharamkan kt malaysia ni
(jgn la wt keje gle ni...aku da final year..xmo tuka kos..adoiii)

tapi kenapa?

sebab kan ada blaja psl penis dan vagina
huh??


salah ke aku cakap??

xsalah kan?
sebab semua tu bukan pornografi
maka
kita belajar biologi kat skolah

kalau kita xtau, kita xkn terfikir..kalau kita x terfikir kita xkan ckp

maka, renung2 kan la


Friday, August 27, 2010

I'm a Wondergirl

As for now
Enjoying the upcoming weekend
hu~
This past few weeks is the hardest week ever
with all this final year project things, proposal and heart killing tests...
The most challenging week ever
Luckily, my head didn't explode
well
everything is going to be okay for sure
but for now
it's killing me inside and out
sounds like chronic gle
haila~

I'm a wondergirl
I'll stay here
Standing so strong
Come hurricane or whatever
I'll make sure
I'll graduate on time
InsyaAllah

x larat da nk study lme2 but yet still x ready nk kerja(T_T)




Wednesday, August 25, 2010

Lelaki Pada Kaca Mata Saya

(1) Sukar difahami

Tak perlu dihuraikan. Serba-serbi tentang lelaki sukar difahami. Cara berfikir, cara bercakap, cara bertindak....semuanya sukar difahami..


(2) Sensitif

Sangat sensitif dalam banyak hal. Tak faham kenapa lelaki selalu ambil hati dengan perkara-perkara kecil. Contohnya, orang cakap dia kerja sapu sampah, dia kecik hati sebab dia rasa orang tu sepatutnya cakap dia kerja cleaner. (adakah sapu sampah tak termasuk dalam diari kerja seorang cleaner??)


(3) Tak suka berterus-terang

Walaupun mereka kecik hati ati ataupun rasa sedih, mereka tetap berpura-pura 'cool'. Salah ke kalau mereka tunjukkan rasa sedih? Tak faham kenapa nak berpura-pura dan sembunyikan apa yang ada dalam hati. Tak faham jugak kenapa susah nak tunjuk rasa sayang.


(4) Pemuja Cinta

Lelaki sangat hebat bila bercinta. Mereka sanggup abadikan nama kekasih dimana-mana. Buktinya, nama puting beliung pun letak nama perempuan. Nama kapal pun sama. Nama lagu pun sama. Jarang nak dengar perempuan nyanyi lagu sebut nama pakwe dia. Tapi lelaki tak kisah mengabadikan nama kekasih dalam lagu malah sanggup buat konsert nyanyi lagu tu.


(5) Menangis

Kenapa lelaki takut menangis? Bukan ke bila menangis boleh release tension??


(6) Kawan

Lelaki adalah seorang kawan yang hebat. Kenapa ye? Diorang sanggup bangun pukul 4 pagi semata-mata nak tolong kawan tukar tayar kereta. Walaupun kawan tu tak berapa nak kenang jasa, diorang sanggup tak tidur semata-mata nak jemput kawan tu kat stesen bas.


(7) Menakutkan

Sesungguhnya lelaki sentiasa ada aura yang menakutkan. Pernah korang tengok perempuan bila lalu sebelah lelaki buat muka risau sambil pegang beg kuat-kuat??huhu. Lagi satu, selalunya bila nampak 1 group lelaki tengah berkumpul kat tengah jalan, orang sanggup lalu jalan jauh daripada membelah group tu..


(8) Automotif obsesi

Apa yang aku cuba sampaikan disini adalah lelaki sangat obses dgn kereta dan motor kesayangan.


(9) Protective, Posessive & Penyayang

Ini no comment. Mungkin sebab lelaki memang diciptakan untuk melindungi maka mereka begitu protective. Yeke? Takut bila tengok abang marah adik. Tapi kenapa abang selalu macam tu ye? Semua adik nak buat tak boleh..isk3


Adakah lelaki memang dilahirkan puitis??Kebanyakan penulis buku sastera adalah lelaki.


Saya takut dengan lelaki. Sebab mereka boleh mendominasi persekitaran. Menakluki pemikiran orang-orang di sekeliling saya. Mereka mampu buat banyak perkara. Sebab mereka kan lelaki.


Kenapa perempuan lebih percayakan lelaki berbanding perempuan???


Notakaki: Ini adalah pendapat persendirian. Tiada sebarang perbincangan atau mesyuarat
diadakan semasa pembikinan dan penerbitan 'post' ini. Harap maklum.

Sunday, August 22, 2010

Crying Shoulder

Aku jarang bagitau orang lain ape yg aku rasa
kalau aku bagitau pon
aku merapu-rapu je
tanpa btol2 bgtau ape yg aku rasa

sebab

aku tak tau sape yg akan paham
dan aku rasa xde org yg amek kesah

yeke??

entah la..aku xtw
aku slalu ade org yg nk pinjamkan bahu
tapi
aku senang nangis sorang2
sebab
aku takot nak bergantung kt org laen
takut 1 ari klo aku xde sape2
aku xleh jadi independent

dan sebenarnya

aku takut
orang lain sakitkan aku
dan buat aku kecewa
maka
aku senang berkawan dengan diri sendiri
walau adakalanya
aku admit
aku rasa keseorangan

dan

rasa sangat sedih

Thursday, August 12, 2010

Smile(^_^)

This is a smile
This is ice cream
This is sugar
This is chocolate
This is rainbow
and it's sweet

He is a heart
He is a love
He is a best friend
and
He is me
Another part of me



Nota kaki: someone who loves you will be there along the way. He will help you to reach your dreams and protect you from your fear. He who loves every single part of you. He who holds your hand tight and lead you to Jannah. InsyaAllah(^_^)



Tuesday, August 10, 2010

Kaki Pancing Vs Ulat Buku

Batang pancing vs penanda buku
Ikan vs Buku
Mata kail vs Fantasi
Bot vs MPH
Laut vs Darat
Panas vs Sejuk
Suka vs Suka

Who says differences is an obstacle?
It toned the colors
Complete a human being
It makes life fun
and
Bring a smile(^_^)




Sunday, August 1, 2010

It's My Father's Birthday!!!

My beloved Daddy!!!






Who cares what do you really feel inside?
No one but your father

He brings me up
He tells stories
He tells jokes to make me laugh
He smiles on the hardest day
He cares when no one cares
He loves like no others will

DAD
Happy Birthday
May ALLAH bless

You shows me the way
You brighten up my day

I love you, Ayah(^_^)

p/s: sori lbt wish(T_T)isk3....



Monday, July 26, 2010

Manusia yang Macam Mane Agaknya Saya Ni??

Saya manusia biasa
Melalui hidup yng biasa
Belajar perkara biasa
dan Berkawan dengan orang biasa

Ramai orang cuba jadi baik
ramai yang berpura-pura baik
dan ramai yang nampak baik

saya budak baik (rasanya lah)
tapi
saya ada sisi buruk
salahkah?
adakah setiap orang baik tak punya sisi buruk
saya tidak tahu

kata orang
tepuk dada tanya hati
kata orang
kata hati itu selalunya betul
pepatah Melayu kata
ikut hati mati, ikut rasa binasa
maka
apakah yang dibisikkan oleh hati itu salah
atau
entah lah

adakala
hati tak dengar kata
aku kata aku suka
hati kata benci
aku kata percaya
dia kata tidak
apa yang harus aku lakukan
hati ku yang satu ini degil sungguh
salah aku kah??

notakaki: aku tertanya-tanya, kenapa kita selalu tidak suka pada orang yang hipokrit? bukankah kita semua hipokrit?hipokrit dengan diri sendiri..hipokrit di hadapan Tuhan. kata orang 'fake it until you make it', maka salahkah?



Monday, July 19, 2010

PINK

I always fail
telling people what do I really feel inside
I don't know the appropriate expression
Don't know what to say
Don't know what to do
How to react

You're precious and special
In my heart
You're beautiful
gentle and perfect
and
I'm so sorry for acting weird
I do appreciate everything
and I thank you from the bottom of my heart
I just don't know
the best expression to give
Don't know how to say thank you
I'm sorry

p/s: awk..you're the best.so sweet.smile(^_^)


Saturday, July 17, 2010

Utk Ameerah Diana Jasni

Saya mahu jadi sebahagian dari kamu
tapi kamu dah ade dia
sy pernah jdi sebahagian dri kamu
tp skarang x lg
yeke??
sy xtau
kita makin jauh
sy rindu kamu
kamu rindu sy x??
walaupon kite jaoh
tapi kite kwn kn???
walaupon sy dah ade 'dia' yang sy syg
dan awk ade 'dia' yg awk cinta
awk xkn lupe sy kn??
sy pon xkn lupe awk

sy nk pgl awk meedi(^_^) boleh kn??

notakaki: haha..D..tibe2 terigt kt ko..rindu plak..ko sehat x??




Friday, July 16, 2010

Mekanik@pomen@???

Saya mahu jd seorang perempuan
yang x bercita- cita nk pkai bju mekanik
sy mhu jdi perempuan
yg berangan-angan nk pkai gaun
cntik mcm cinderella

owh..sy still gk lg bercita-cita nk pkai bju mekanik tuh
rse mcm co0l
ape nk jdi dgn sy??
sy still rse keje2 pgg spana n wutsoeva tu nmpk coolio
wah!!!
okeyh
mungkin ptot jmpe mekanik utk tlg repair kpale sy
(^_^)

mood swing
haha
sy x ok
yeke??
rse nye la...



I just want To Write....

I want to run away
but have no place to go
I want to stop
but I keep on running
I want to keep everything so close
But I have to let go
I want to hug someone tight
but I don't know who
I want to spill out everything
but I'm afraid it isn't enough
I want to stay
but it's not okay

It is life after all
People die once but live forever
to ALLAH I pray
for the strength and serenity

May Allah bless



Friday, July 2, 2010

Memories(^_^)

Bile bce post shasha..tibe rse nk post bende ni..haha

I miss school where we grew up together(^_^)

I miss................

Dewan makan yg kene beratur pjg2 tp ble smpai turn kite food da abes(T_T)
Ari Rabu dkat DM dpt ais krim free mse mkn ptg
Ari Jumaat mkn tengah ari nasi ayam
Ari Sabtu yg dpt mkn nasi goreng DM yg sedap walaupon makcik2 kt DM tu goreng gne kicap je
Ari Ahad yg most of the time aku xturun breakfast sbb x suke nsi lemak DM (xphm npe rmai org ske nsi lemak tuh)
Pegi Karate every Thursday (haha..salu cri xcuse mls nk peg)
Lewat gate tiap2 pg(^_^)
Gadoh gn KP form 6 sbb xpuas ati
Smayang jemaah dan pengisian maghrib-isyak yg aku slalu skip sbb mls
Sensei yg sgt garang tp baek hati (sbb ble aku dmam de soh peg klinik)
Pn Ayu yg salu mrh aku (huhu..ponteng kls pon kntoi gn Pn Ayu gk)


Rindu gk kt membe2.........................

Fareed yg ske diam dan ske menulis dan ske david beckham sbb de hensem
Shasha yg suke perfume sunflower
Ziera yg ckp sume bnd yg ak xphm (sbb ak xknal slebriti korea)
Bdk2 4 gn 5 Razi yg sgt2 la happening mcm wrne tema kelas (wrne oren)
Napee yg aku pgl kakak
Meedi yg salu dtg tido katil aku sambil bwk bntal busuk de (ko pkai lg x bntal bsuk tu??)
Mira raman yg lyn aku merepek ari2
KP2 batch yg trpkse jge aku mcm jge bdk kecik (mesti dorg pening kpale & bosan gle)
Shashi yg teman aku mkn dlm kls mse bln pose (sbb mse tu ktorg xpose..haha)
Akmal yg kejut aku tiap2 pg (mse aku form 1)
Pekot yg lyn kpale gle aku (haha..)
Nabek yg ske dkt ad sorg ahli kmpulan F4 Taiwan yg ak xigt nme
die gak yg ckp mke farid cm shah rukh khan
Aufa yg ske bebel2 n happening
Ain Ros yg ske BI
Nawar yg aku panggil Nona
Fatin yg hadiah hari jadi de aku bg something yg aku xpnah bg kt org laen(^_^)
Kwn2 aku yg still kwn gn aku even aku sengal

Abdullah Khairi yg terer maen catur (dan aku dgn bangge ny ajak de lwn catur gn aku)
Farid yg sensei syg sgt dan terer men boling dan nme die aku abadikan kt katil bilik khuzaimah
Ammar yg co0l
Boys yg mostly xske kt aku

I do remember...................
aku yg childish dan xdgr kte
aku yg kuat merepek dan merapu
aku yg suke ikot kpale aku dan xpikir org laen
aku yg menangis xtentu pasal
aku yg xmo dgr ckp kwn2 aku
aku yg memang sgt la trok tp korang sume still nk kwn gn aku (sob3..tbe2 aku sentimental)


(^_^)tanx la awk2 sume. You're the best!!!

p/s: sumber inspirasi-blog shasha

Tuesday, June 29, 2010

Apa Saja

What will you do for your loved one(your mom, dad, wife, children.........)???

People: I'll do everything to make them happy and stay alive. I'll protect them with everything I have.



What if the only thing you need is the one you lacked of
People can criticize
but
what if the only thing you can do
is something against your logic
sometimes
people goes against law
but
what else will you do
if that is the only thing you can do
to save one life you really loved
We're human being
we make mistakes
and we'll do anything
for the one we loved
no matter what it takes
Anything
even it against everything


Desakan hidup adakalanya meragut kewarasan akal. Adakalanya desakan hidup membuat akal logik jadi beku. sometimes it makes people go unexpected.



Wednesday, June 23, 2010

What goes around, Comes around

Everything bad that just happen
I deserve it
I've made mistakes
and I'm paying for it

Mistakes were for us to learn
and
I'm learning my lessons


*To Fareed, Farid, Meedi, Akmal, Nadnad, Pip, Akah and all my beloved friends, thanks for being good friends and sorry for acting so childish. sorry for all those years back. sorry for wuteva i've done.

May ALLAH bless(^_^)

p/s: recently, not really feel ok..xtw npe..(maybe the growing up things make me feel uneasy..got so much things in mind..sigh...)

Sunday, June 20, 2010

A Guardian Angel

I can't write
I'm not gifted
I can't tell
I'm not a story teller

I'm dull and ordinary
I think I'm a burden
sticking to her
all those years back

I thought of stepping back
and let go
I thought of saying goodbye
and soon the memories will fade
I don't want to get hurt
she neither

I never know
what inside her
i did never ask
as I'm afraid
it will cause me the pain I couldn't bear

I want to write
and I want her to read it
I want to tell
but I don't know how
I want to move on
and she's the one I want to bring along

Friendship is one part that I can never explain
It falls apart
but never break
It holds the hearts
and keep it tight
does it??


'I LOVE YOU' is the hardest word to say to the one that we really loved

*she's the one who told me "i would choose my friend instead of my country"


Thursday, June 17, 2010

Entah la..

kenape sy rase mcm ni?
sy da wt keputusan
dan sy rse itulah yg terbaek
tapi....
kenape masih rasa x senang?
terasa macam kehilangan seseorang yg sy sgt syg
I don't want to admit it
but deep in my heart
I know I do

Adakah ape yg sy wt ni salah?
keputusan sy slh?
atau ape yg sy wt ni salah?


Mesti BUAT before 30

  1. Makan fast food puas2(aiskrim, choc, cake etc)
  2. Makan ape je yg teringin nk mkn
  3. Ade rumah sendiri
  4. Shopping!!!
  5. Get married at 24..(haha..leh ke??)(one happy family(^_^)
  6. Melancong gn membe2
  7. Hiking
  8. Belajar swimming
  9. Ade mini library kt umah
  10. Got my own PSP
  11. Got latest version of SE with 20 MP camera(haha..in my dream)
  12. Learn martial art
  13. Got my own MP5(haha..)
  14. Organise pyjamas party at home(wow!!)
  15. Got 1 almari penoh baju tido and another one full with dresses
  16. watch as much movies!!
  17. pergi karaoke kt red box(haha)
  18. got my own home theater
  19. tgk midnight
  20. Got new laptop (game version)huhu
  21. Have aquarium with colorful fish
  22. Tambah kenalan
  23. belajr programming
  24. Get best friends
  25. Be a better me..InsyaAllah

Saturday, June 12, 2010

Sunday, May 23, 2010

Another QUIZ!!!

Once upon a time...

i've done this quiz kt quizilla...years ago..huhu..
one day...i just happen to read it back
and found out that...

i am actually should learn to get to know me myself better(^_^)

this is the quiz result about me (the real me inside kot)hoho

it says that i'm a Water Dragon(just a symbolic okay...i'm in fact a real human being..not an android either..and of course not a robot)

Personality: You’re a majestic person who prefers being alone then with people. (I do think so...)You don’t really care about those around you, but if you see someone hurt, you won’t just leave them there.(Aha..i'm not a gossip girl and i rarely realize that someone was hurt...yeah..i jz don't care) The reasons you like being alone is because people don’t understand you and your way of living. Your different and some people have made fun of you for it. (yeah..admit it..i'm different and pelik sbenanye..people don't understand me and i don't understand people..tibe2 rse mcm terasing..isk3(T_T)...)

Wish: Your wish is to find that one person who you know is out there, that will understand you and who will accept the fact that you are different. (of course..sume org akn try find someone yg do understand dorg kn..so do I..and I do have that one person and I'm thankful enough)

Friends: You don’t have friends, if you do there usually people who have just come and gone. (yes..you're so true bout this..i've got friends and they come and gone)You have made a few enemies here and there, but nothing to bad. (xde la...mne ade..kwn ramai la..musuh xde meh) You go from people to people, yet you are still looking for that perfect someone. (nobody's perfect(^_^))

Color: You like glassy colors. Like water blue and leaf green. (huhu..yeke..ye kot..rseny mcm suke sume..huhu)

Stone: Aquamarine. (no comment)

Hobbies: You should take walks or go swimming. Things that make you get out of the house and meet people. I know it’s hard finding the right people to talk to, but one day you’ll find the right person. (xreti swimming...owh..tanx for the advice..I'll try my very best)

Quote: “I’d much rather be hated for who I am, then loved for who I’m not.”(setuju2(^_^)) –Quote I read somewhere. “"True beauty shines from the soul and warms the world with its kindness, compassion, and integrity."

Friday, May 14, 2010

Why Am I Blogging???

haila

life isn't much good la recently
got so much things to think
pillow and chocolate da xrse best mcm bese
(wah!!!that's worst!!!)
waha
ade lg satu
tv program pon sume mcm hampeh..adoiii la

what happen to me actually ??
don't know la
nk tgk drift...nk tgk race
nk tgk action movie.....
nk mkn ice cream gn jejaka idaman malaya

Thursday, April 29, 2010

Whats My Inner Element???

The Calm of Air(Result Quiz)

The Soft flow of air and wind flows through your inner self. (haha..yeke??ntah la..rse2 mcm ribut taufan je..(T_T)). Calm, serene, and incredibly free, (huh???) you like to take risks, but only if they will be fun and worth it!(huhu..rse mcm tak je..better stay away drpd problem)huhu


ps: quiz ni wt kt quizilla

Monday, April 26, 2010

To -> Miss Irah Hajerah

Selamat tengah ari

Adoii..prot lapar sgt tp mls nk gerak bgn dari katil..
haha(^_^)
baru lpas bce blog IRah.sungguh la tibe2 aku rse comel..haha
(aku pon xtw ape sbb..mukin sbb otak aku da mle kekurangan O2)

owh..
aku lpe post ni utk IRah.

aku rse teori kemalangan jalan raya ko tu btol..(btol ke???)wahaha

tu je aku nk ckp
sbb ade la 1 day ni aku borak2 gn jejaka idaman malaya.

de wt 1 ayt

"owh..xphm sungguh knape girls suke pkai pink dri ats kpale smpai hujung kaki...dorg ni xtw ke pakaian dorg tu boleh menyebabkan statistik kemalangan jln rye kt malaysia ni meningkat?"

(de ckp dgn muke yg sgt riso mcm tgh pk masalah negare..mukin de ade cite2 nk jdi PM)

*owh lupe..ayt di ats telah di quote smule oleh SAYA sbb encik jejaka idaman malaya ni xpenah gune bahasa omputeh dlm percakpan seharian

haha

tu je ak nk bgtw...

Wednesday, March 24, 2010

How???

Jatuh cinta itu fitrah


tapi


what if the one yang kita jatuh cinta itu adalah someone yang terlalu coolio sampai he doesn't even think about the purpose of life??

what if the one yang kita jatuh cinta itu someone yang tak pernah ada prinsip hidup??
someone yang hidup tanpa landasan??

what if the one yang we want to get married with is the one who did never cares about hukum syarak and everything??

How can we spend the whole lifetime yang dah memang singkat ni with the one yang only dedicate himself to ALLAH in his solat yang hujung-hujug waktu??

I'm not good
will never be perfect
but
I'm trying to be better.....

Tuesday, March 23, 2010

Ha.ha.ha

Mungkin aku tak cukup bagus
Tak..mungkin aku sebenarnya bagus tapi sangat rendah diri
(^_^)

Saturday, March 13, 2010

So sorry~

I am sorry
for not being as you wish I am
I am sorry
for making your life miserable
and
I am sorry
for putting up a barrier so people couldn't see me
so people can't touch me
so nobody is going to hurt me
I do apologize
for being selfish
for being me
I am me
I've been trying so hard to make myself happy
because no one will
I've been trying so hard to be independent
so i won't let me myself down
I've been trying so hard
so that i am not going to make you worry
so that you can live better

This is for you
and those handsome and beautiful friends I've ever had
I am sorry
for putting up those barriers
for running away
for not being a good friend
I may look like I never care
but
if you can't see it
it doesn't mean it isn't there

to you
you're my world
you're my fairytale comes to real
you're my precious someone
and you're my best friend






Sunday, February 28, 2010

JASA BONDA

Jasa Bonda
Artist: Warisan

Di saat kau lena dia berjaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah

Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang

Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda



Saturday, February 27, 2010

SARAH in a new version!!!

Haha...

Jumaat malam mase aku gn Irah tgh on the way nk peg FKE..(mkn roti Bom)

aku : irah..tdi roomate aku join bce blog ko gn sarah...suddenly...

(roomate aku : brani gile kwn awk ni bergaye gn bju mcm ni(haha..smbil tgk gmba sarah pkai bju hijau terang+tdung pink corak bulat2)

irah : haha(gelak gn dahsyatnye)malu nye aku..aku da nmpk da bju de x matching tp de ckp bju de match gk sbb ade sket2 line hijau kt tudung de..

(haha..kt corak bulat2 tu ade hijau sket2)

hahahhahaha..........

len kli aku post gamba de paki bju tu...

*sarah=sory la smlm aku gn irah gelak kan ko (^_^)
irah=aku xtw nk ckp pe kt ko..haha

Friday, January 29, 2010

BELAJAR...............

Belajar bangun dari jatuh
belajar bangkit dari kegagalan
belajar dari kesilapan
belajar menerima seadanya
belajar tentang kenyataan
belajar menerima hakikat
belajar menjadi lebih baik
belajar mengerti yang tiada seorang manusia pun yang dilahirkan sempurna
belajar meneliti setiap hikmah di sebalik kejadian
belajar memberi
belajar membuang dendam dan kekecewaan
belajar erti kemaafan
belajar memaafkan
belajar menjadi dewasa
Belajar mengenal yang Maha Esa



Wednesday, January 13, 2010

Dedicated To....

Miss Irah(^_^)


Irah : aku rse aku da sme taraf gn siput babi
Aku : Kenape???(muke blank gle..xphm kaitan siput babi gn irah)

tibe-tibe..........

Irah : Korang penah dgr 1 joke ni x??sl siput babi...(korang tu merujuk kpd aku, aina gn sarah)
Aku : tak...joke ape??(pandang irah gn muke blank)
Irah : Korang tw x knape siput babi jln lmbat????(gelak2)
Aku : tak. kenape???(pandang irah gn muke knak2 tgh tgk ultraman..hehe)
Irah : sebab die confuse xtw de tu siput ke babi..sebab tu de jln lbt..sbb de asyik confuse "aku ni siput ke babi..."

(hahaha..gelak2 gn gembire)

tapi...

knape Irah same kn taraf de gn siput babi.........

Irah : sbb aku p0n tgh konpius skg ni...pergerakan p0n jdi slow gle..korg perasan tak org yg tgh confuse slalunye pergerakan diorg p0n lbt??

haha....ntah..aku x sure sbb aku p0n slalu gk konfius

Irah : ???

hehe..sbenanye aku da lupe ape Irah ckp lps tu....